top of page
לוגו מדרשה.jpeg
  • Facebook
  • Instagram

המדרשה

המדרשה הינה מיזם משותף של שער לאדם-באב ל'לאנסאן, הסוכנות היהודית ומרכז יגאל אלון הכולל מפגש של קבוצה של 30 בוגרי תיכון יהודים וערבים לתכנית אינטנסיבית של 7 חודשים. זוהי תוכנית ייחודית בה ישראלים מכל הדתות והתרבויות השונות (יהודים, מוסלמים, נוצרים וכו ') באים לחיות יחד, להתנדב וללמוד כיצד לעצב את עתידם המשותף

:התוכנית מוכרת וממומנת על ידי משרד החינוך, ומטרתה להשיג את היעדים הבאים

  • לחזק את הזהות האישית של הצעירים ואת יכולת החקירה העצמית תוך פיתוח רוח של יזמות חברתית

  • לספק למבוגרים צעירים את הכישורים הנדרשים לקידום שותפות יהודית-ערבית בתחומים חברתיים, תרבותיים, כלכליים או פוליטיים שונים

  • לשפר את המוטיבציה והיכולת של צעירים לעסוק בשירות חברתי או ממלכתי משמעותי שיכול לתרום להתפתחותם האישית ולפרנסתם

יעדים אלה מושגים באמצעות שלושה סוגי פעילויות עיקריים: לימוד וחקירה עצמית, עבודה התנדבותית וחיי קהילה.

ראשית, מטרת המדרשה לשפר את הבנתם של המשתתפים בסוגיות חברתיות-פוליטיות, באמצעות מפגשים עם אנשי מפתח, קורסים קבועים ומחקר קבוצתי עצמאי. הלימוד כרוך גם במחקר על התרבויות השונות הקיימות במדרשה -  שיפור יכולת התקשורת והשיחה (עברית וערבית), לימוד הנרטיב ההיסטורי, הספרות, מסורות וכו '. הלימודים אינם נפסקים בכיתה - תוכנית המדרשה כוללת 8 תחומים שבועיים. טיולים בהם המשתתפים פוגשים את המציאויות והנרטיבים השונים פנים אל פנים, כולל טיול שטח של שבועיים אותו הם מארגנים ומבצעים בכוחות עצמם בלבד.

לצד רכישת ידע, דגש חזק מושם במדרשה בשער לאדם על ניסיון וחקירה עצמית. דבר זה קורה דרך יצירה אמנותית כמו תיאטרון, בו המשתתפים לומדים לבטא את עצמם במגוון שיטות יצירה. זה ממומש באמצעות אימונים פיזיים שבהם המשתתפים לומדים לאתגר את עצמם ולחרוג מגבולותיהם - הן כאינדיבידואלים והן כקבוצה. יתר על כן, המשתתפים לומדים לעסוק במסגרת ניהול עצמי קולקטיבי בו הם לוקחים אחריות מלאה על שגרת יומם, כולל צרכיהם או רצונותיהם הפיזיים, החברתיים, התרבותיים והרוחניים. קבוצה כה מגוונת משמשת במה לבחינת אפשרות יצירת חברה יהודית-ערבית משותפת ומגובשת באמת .

לבסוף, המשתתפים עוסקים בהתנדבות משמעותית 2.5 ימים בשבוע לאורך כל התוכנית, במקומות שונים - לימוד עברית בבית הספר בכפר הבדואי הסמוך, עבודה עם מבוגרים בעלי צרכים מיוחדים בקהילה שיקומית בקיבוץ הרדוף, הכשרה להתנדבות בתחום כבאות הסמוכה  וכו '. עבודת התנדבות זו מכוונת גם היא להכין את המשתתפים לשלב הבא - לאחר המדרשה (שירות המדינה). מטרת המדרשה היא להטמיע את המשתתפים במוסדות או יחידות מוערכים ביותר, כך שזמן השירות שלהם באמת משמש כמנוף להתפתחותם האישית.

במרץ 2020 הסתיים המחזור השני של המדרשה, עם 39 בוגרים בסך הכל. המדרשה ממשיכה לעקוב מקרוב אחר בוגריה באמצעות פגישות בוגרים קבועות והדרכות אישיות.

 

בשנת 2021 מתכננת המדרשה לפתוח תוכנית  לבוגריה בכדי לתמוך אותם בשלב הבא בחיי הבוגרים. חלק מהבוגרים חוזרים למדרשה כמתנדבים בתוכניות שונות בשער לאדם וחלקם נבחרים לשמש כמדריכם. עבודה זו מחזקת את תחושת הקהילה, וסוללת את הדרך לחברה משותפת ערבית יהודית בישראל.

Desert.jpg
bottom of page